KLANTENSERVICE

Voor vragen over onze producten en onze dienstverlening zijn we bereikbaar via de groene chat knop onderaan de pagina, of via support@edenschwartz.nl.
 

Altijd de juiste maat 
Bij een online bestelling biedt Eden Schwartz de mogelijkheid om meerdere maten te ontvangen. Je bestelt je eigen maat en ontvangt ook een maat kleiner en een maat groter op zicht. Na doorpassen kun je de items die je wilt retourneren gratis terugsturen via het antwoordnummer van Eden Schwartz.

Advies
Ook biedt Eden Schwartz de mogelijkheid tot telefonisch advies. Je kunt je telefoonnummer doorgeven via de groene chat knop onderaan de pagina, of e-mailen naar support@edenschwartz.nl, met een gewenste tijd dat wij contact met je opnemen.
 
Garantie
Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.
 
Extra garantie
Naast de wettelijke garantie hanteren wij een extra garantie voor een periode van dertig dagen. Deze extra garantie doet dus niks af aan de wettelijke garantie. In geval van een aantoonbaar gebrek zal Eden Schwartz het product kosteloos herstellen of omruilen. Het aankoopbewijs of factuur dient als garantiebewijs. Er kan geen aanspraak worden gemaakt op garantie als gevolg van normale slijtage, beschadiging, opzet en/of nalatigheid.
 
Klachten
Eden Schwartz neemt elke klacht serieus. Indien je een klacht hebt over onze producten of onze service, dan kun je contact met ons opnemen via support@edenschwartz.nl.
 
Je ontvangt van je klacht binnen 24 uur een ontvangstbevestiging per email en we zullen binnen 7 dagen inhoudelijk reageren.